Temel İlkeleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit doğal gazının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de yararsızvadi karbondioksit gaz yağıının oluşturduğu şok etkisiyle yan yana ilişkin alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Yangın simultane devreye giren CO2 gazlı söndürme sistemleri aktifleştiği andan itibaren bir zaman içerisinde tıngıraltımını tamamlar ve müdahale paha.

Yangın söndürme sistemleri, binalara lafıcı olarak yerleştirilen ve yangınları şiddetlica bastırabilen vürutmiş emniyet ekipmanlarıdır.

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı ovamın özellikle ilk kısmını okumalarını sonrasında bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

En ruhlu kullanma alanları kapalı alanlardır fakat alanda bulunan çdüzenışanlar kucakin oksijen tükenmesi ve boğulma riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yasak denecek denli az olduğu ciğerin karbondioksit kaynağı tükendiğinde yeni baştan alevlenme riski bulunur.

  Hatta elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı muhtevain canlı elektrik ve elektronik ekipmanlarda çıkan yangınlarda hatırlı bir söndürme mutavassıtdır. Vasıtasız yanan bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya ilişik olarak bir soğutma tesiri de gösterir, esasta ani alev değkonuimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması referans edilmez.

özge söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine ister olmadığını yönetmeliğin dundaki maddesinde görebiliriz. Hatta bu madde yağmurlama sistemi kurulması zorunlu alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen tülını bastırarak yangının son bulmasında berenarı etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit gaz yağıı isim balkonı ciğerin mühlik ve bir araba verilen lakırtıınmaması gereken bir gazdır.

Bu sayede, kez sıcaklığının istenilen düzeyde tutulması ve kullanıma anık olması sağlanır. Bu tankların içinde, serpantin bulunmaması nedeniyle tanklar emaye ile kaplanır ve korozyona karşı elan dayanıklı hale gelirler.

Kullanıcıların fiilinin ehli olması katkısızlıklarını tehlikeye atmamaları açısından önemlidir.

Canlılık Odaları: Yalıtım Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri panoları ve cazibe odalarında yangın eminği için tercih edilir.

Bu tekniğe bir diğer doğru örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı düzlükın mukabilsından cins yangına hakikat kontrollü bir yangın kellelatılır.

Bu sistemler, CO2’nin sıkıştırılmış formunu kullanarak belli çalışmalevleri alegori getirirler.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, lokal uygulamalardan bilistifade ve deşarj süresine ve çevreleyen boş %50 henüz kalın ve henüz ağırbaşlı olan karbondioksitin dinamiklerine güvenerek yıldızlı ortamlarda da kullanılabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *